ETT KONSERVATIVT BLOCK: Progressivt är konservativt är progressivt

Publicerades den 13 apr 2019
Idag vill jag diskutera hur den svenska politiska kartan håller på att ritas om, varför det sker och vad resultatet kan bli.
🥇 Stöd mig via Patreon:
www.patreon.com/HenrikJonsson
📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02
🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com

DN:s 90-talsanalys
www.dn.se/ledare/martin-liby-troein-klarar-den-liberale-kristersson-av-att-blidka-de-konservativa/
Kristerssons nya linje:
www.sydsvenskan.se/2019-04-05/m-ska-skapa-ny-svensk-modell
Vänsterreligionen:
www.dagen.se/debatt/existentiell-vanster-behovs-1.1219176
Nobody puts Socialdemokraternas religion in the corner:
www.aftonbladet.se/debatt/a/50p43K/nya-hogern-far-inte-kapa-var-kristendom
Kristdemokraternas valutvärdering:
kristdemokraterna.se/wp-content/uploads/2019/04/Valutv%C3%A4rderingsgruppens-rapport-2018.pdf

Kommentarer

 • Hakelius ar en vassare observator, men Henrik har potential.

 • Haha, jag gillar verkligen liknelsen att progressivt blir konservativt. Sen tycker jag det är överdrivet som sådant att kalla det progressivt vs. konservativt block - men det skapar en rolig poäng från din sida. Jag själv ställer mig utanför den nya politiska kartan och följer istället MEDs väg framåt. Jag tycker de har fångat den rätta essensen, pragmatism, liberalism, konservatism. Tack för att du gör dessa videos, Henrik!

 • Men Ebbas "utspel" om Rhianna/Beyonce får väl ändå läggas till samma genre som Gudrun Schymans "stuffande" till Techno på Docklands om än farligare för Ebba än Beyonce/Rhianna ur satir-synpunkt och handen på hjärtat var det nog farligare för det smickrade Docklands-gänget att ha Gudrun i krokarna stolpande till techno än att hon verkligen skulle ha populistiskt stöttat deras "moderna"(?) frihetliga liberalism (ack så föraktad av Jan Guillou, som kopplar den till höger om högern). Jag litar inte på att någon av Ebba eller Gudruns tolkningar av populärkulturella yttringar är något annat än just populism i sin renaste form eller att dessa fenomen bär spår av någon större modernitet mer än andra liknande utspel från politiker eller aktörer genom tiderna.

 • Bara jag som inte förstår vart annat ord han säger?

 • varför måste vi alltid rösta på samma partier?äger dom våran röst eller? vissa partier kan blåsa sina väljare val efter val ändå fortsätter folk rösta på dom. ingen äger min röst iaf. jorden går inte under för att man röstar på andra eller mindre etablerade partier...

 • Finns överhuvudtaget inget kul på svenska kanaler. Antingen är det vänstervriden politik eller matprogram. Hur kan Sverige kalla sig demokratiskt?? Politiskt utesluter man SD som välldigt många röstat PÅ.DET ÄR INTE DEMOKRATI!!! Det är fachism. Och hur har folk kunnat laga mat utan dessa tröttsamma mat och tårttävlingar. Som vi nu även skall betala SKATT på!!! Vare sig vi ser på skiten eller ej. Vad fan är detta??? ICKEDEMOKRATI!!! Vi måste bekämpa detta. Och jag tänker fortsätta kalla Delicatos negerbollar. Vad kallas negerkyssar numera?? Ouppfostrade våltäcksmän kanske? Skämnt åsido. Hotet mot Sverige kommer från Österländer Som vill överta hela Europa.Äckiga Imamer smyger sig med i flyktingströmmen.Och hjärntvättar ungar och analfabeter. Erbjuder KLANRÖSTER på främst S. Nu är det Nog!!! Löfven har en månadslön som är högre än min årslön som pensionär. Han kan gott få betala mina gamla skulder istället för att låtsas tycka synd om pensionärer. SKITSTÖVEL!!! S är inget arbetarparti längre. Och Sverige är muslimifierat.Fantastiskt "tryggt" land.

 • Gulag...

 • Härligt med fler bibliska referenser:) Och utifrån din träffande kritik (och imponerande bibelförståelse) av det man inom konservativa bibelkretsar brukar kalla för "the social gospel", måste jag fråga om du själv är kristen? Själv är jag en bibeltroende kristen som, i likhet med andra likasinnade, menar att vänsterideologier inte är förenliga med Bibeln.

 • Henrik.... jag sitter tyvärr fast i 2008-2019 skuldfällan... Och det kommer inte bli bättre,,, Vi odlar lite mat hemma, dock långt ifrån vad vi behöver.....Vad du säger är Jäxxxxigt viktigt..... Tyvärr är det en försvinnande liten del av dom som betalar skatt som lyssnar på dig.... Jag hade, om jag kunnat, donerat till din kanal......... Tack för att jag får "freebasa"

 • ”Ge dig i kast med kommentarerna, oavsett om du är Vänster-gök eller höger-hök.” Är det här vad du kallar ”respektfull kommunikation.”?

 • Efter att Januariöverenskommelsen hade kommit på plats så förespådde jag att svensk politik förr eller senare borde få en identitetskris. Med tanke på att "de borgerliga" partierna släppte igenom en regering som behöver stöd av Vänsterpartiet, och vise versa. Och att nån sida måste få se sig lurad. Så vi har till stor del en liknade analys.

 • Kul att KD har börjat tala med SD (om de nu verkligen gör det och inte bara *säger* att de ska göra det) Men jag kommer inte ändra mig från SD eftersom KD fortfarande står för anhöriginvandring osv

 • Sweden is far to EU minded to to survive.

 • bra som alltid, så kul att din kanal växer så mycket välförtjänt, och väldigt stilig är du!

 • Hur kunde C och L inte förstå att de bara skulle förlora väljare med denna strategi? C och Ls traditionella högerväljare vill inte rösta på dem längre för de hjälper Sveriges vänster-partier ha makt och inflytande - så de väljarna röstar på SD, KD eller M istället så de växer. Men C och L kan inte heller få några nya vänsterväljare, då de fortfarande har samma höger-politik och gör regeringen mindre vänster. Dessutom har vänster-väljare en massa riktiga vänsterpartier de kan rösta på, i förhoppning att den riktiga vänstern ska få egen majoritet igen och slippa släppa fram högerpolitik. Jag kan bokstavligen inte se en enda väljargrupp som skulle vilja rösta på C och L nu... deras bas-väljare kanske. Men that's it. Så går det när man säger höger men gör vänster, efter så många år av att säga Alliansen är bäst för Sverige... Varken vänster eller höger väljare kan lita på mitten-regeringen längre för man vet aldrig vad ens röst gör. Klart som fan att ytterkantspartierna växer när de är de enda alternativen som inte bryter sina vallöften utan istället gör att man får vad man röstade på! Spelare ingen roll hur bra politik C och L har.. - om ingen kan lita på dem... Om de låter Stefan Löfven sitta kvar även om både riksdagen (däribland C och L själva) samt även Svenska folket - röstade bort honom. Enligt min teori borde SD, M, KD och V vara de partier som växt mest sedan valet då de inte ingår i denna mitten-regering, och S, L, MP och C borde ha förlorat mest. Inte kollat siffrorna på ett tag, men är rätt säker att det blev så... När regeringen förlorar allra hårdast och oppositionspartierna växer rekord-mycket - allt på samma korta tid - då är det nog det tydligaste tecknet på ett missnöjt Svensk folk som misstror hela politiska systemet - som vi hade kunnat få. Därför tycker jag det är bra att JÖKEN hände...

 • Kan du göra en video om tjänstamana ansvar och varför det togs bort?

 • Hur är det möjligt att det endast krävs 20 h??? Imponerande med tanke på den ständigt höga kvalitén!

 • Halleluja!

 • Go henrik

 • Var snack om bilelverser, finns mig veterligen bara en bibelvers som vanligt folk kan tänka sig leva efter. Jesaja 56:12

 • Frågan som spelar roll: kan det här stoppa islamiseringen som pågår i Sverige eller kommer den att fortgå?

 • DDRs kollaps vs Vänstern/Socildemokraternas kollaps? Vilken konservatism den tyska eller kanadensiska?

 • Härligt!

 • Det är sorgligt att KD fick så pass mycket röster. Jag kan bara anta att de flesta som röstar inte plötsligt blivit kristna men samtidigt måste de i så fall missa att en röstning på ett religöst parti ger religion mark. Att rösta KD för att man inte vill gå riktigt till SD kan jag förstå men rösta inte på ett parti som i så fall kommer dra in saker som inget annat parti gör. Jag vill inte se kristendomen komma tillbaka till skolorna och jag vill inte se en motpol av hur "rättvisan" antingen kommer segregera skolor, jobb, uteställen efter religion eller tvinga alla att ha allas religioner i åtanke överallt. Oundvikligt kommer islam att växa i sverige framöver på grund av invandringen och jag hoppas det kan motas så pass mycket att det inte får fäste men ju fler moskeer som byggs så kommer religionen bara få mer mark. Vi kan behålla gamla kyrkor som tradition och kulturiskt mervärde men låt oss hålla kristendomen döende som den varit under i alla fall min hela uppväxt.

 • Rädsla är sällan en god grund för politiska beslut. Om de etablerade partierna inte hade varit så rädda för gammelmedias kritik hade de kunnat ta beslut på konkreta grunder istället för känslomässiga och SD hade aldrig rönt de framgångar de fått alldeles gratis. SD är exakt skillnaden mellan verkligheten jämfört med den verklighet som media vill ska gälla och förmedlat. Det paradoxala är att de största SD-hatarna är de som faktiskt gett dem möjligheten att växa och bli en maktfaktor. Ett konservativt block kan mycket väl bli verklighet i nästa val då lågkonjukturen tillsammans med kommunala konkurser kommer slå väldigt hårt mot JÖK-partierna.

 • Har Henrik nån gång hört begreppet "koalition"? Koalitioner är ytterligt vanliga i demokratier. Punkt.

 • Han skulle göra sig bättre som mumie.

 • Vilket jävla dösnack

 • Public service enemy nr 1. Keep it up. "Vi" lyssnar och nickar instämmande!

 • Anna Ardin... Radikalfeministen som låtsas vara jättekristen och stå upp för etik och moral, när hon själv helt saknar sådant. Det var hon som ljög ihop våldtäktsanklagelserna mot Julian Assange (som hon var kär i men blev sviken av), samma år som hon på sin blogg tipsade sina läsare om hur man ska hämnas på män som svikit dem: genom att sprida lögner och falska rykten om honom, se till att hans nya kvinna är otrogen, att han "får en galning efter sig" etc. Den sinnessjuka Ardin raderade sin bloggning när den uppmärksammades, men finns fortfarande i Googles cashminne: webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:P2y8myYX12oJ:gjusse.com/AnnaArdins-blogg.htm+&cd=4&hl=sv&ct=clnk&gl=us

 • Annie Lööf lovade att inte samarbeta med SD eller VPK*. Till sista valde hon att bryta alliansen hon gått till val på för att stötta VPK*. Den stora frågan är fortfarande: när äter hon sin sko för att vara stödhjul till sossarna? Hon måste väl pricka något vallöfte snart om inte annat av misstag. *Jag kommer gå med på att Vänster Partiet Kommunisternas förkortande av namnet, så snart de har tagit bort avskaffandet av privat ägande från partiprogrammet.

 • Tack bästa Henrik

 • varför måste partierna bilda regering? skulle det inte fungera endå ? (är en svår googlad fråga, man får bara 1 mille svar på olika tyder av parti kombinationer som kan bilda regering)

 • Vilket geni du är Henrik!!

 • har du gett riksdagen public service protestinsamlingen ännu ?

 • "Borgerliga dygder", jo tjena, det var ett tag sen.

 • Den allra sista delen var mycket bra! Conservatism is the new counter culture som Joseph Paul Watson säger.. Det är verkligen lustigt att det är konservativa som dansar runt i de nya medierna. The left can't meme. Medan vänstern känns lika fräscha som politbyrån på röda torget 1976.

 • Ska jaga jök

 • Svensk politik är ett skämt. Svensk politik är bara buksvågerpolitik - jag har som mål att kunna lämna landet inom 10-20 år. Sverige överlever inte mycket längre än så, vi kommer aldrig få ett tjänstemannaansvar. Korruptionen är för stark och svenska folket är naivt och efterblivet - samt fullt med nysvenskar som inte kan beskyllas från att sakna fosterlandskänsla för Sverige. Dan Eliasson hade aldrig fått plats i ett kompetensbaserat samhälle.

 • Det är tydligt att SvT och de största tidningarna står med huvudet under sanden (strutsbeteende) när de nu de senaste veckorna fått däng av alternativ media - den media som är politiskt inkorrekt och således säger och skriver sanningen. Man frågar sig, med en viss släng av ironi VARFÖR de ljuger och villfar. Vad är de rädda för ?? Vad är de de inte vill avslöja genom att skriva en massa lögner - man ser framför sig Kejsarens nya kläder ....men de är så korkade så de tror att svenska folket inte förstår. hehehe....vissa anar en viss konspirationsteorier bakom fasaden...och det är möjligt att Bilderbergergruppen som infiltrerar sig överallt på hela jorden sätter ett ultimatum av politisk karaktär. Hur som helst fordras det helt och klart en ny typ av politiker i detta land , en professionell grupp ..inte Kling och Klang politiker

 • Kul och uppiggande med träffande citat ur åldrad litteratur!

 • Det är dock jävla problematiskt om man säger sig vara "och leva" efter något religöst när man samtidigt försöker sig på att representera folket och så här vill "vi" ha.

 • Dina bibelkunskaper och förståelse för Ordet är fantastiskt! Gud välsigne dig och ber för din frälsning Henrik!

 • Önskar denna snubbe var statsminister.

 • Mycket bra analys. Delar.

 • Aaaaaaaaaaaaahahaha lägg av

 • Finns inga konservativa parti i riksdagen.

 • Alltid klockrena analyser.

 • Att Henrik är moderat som vill att partiet vill samarbeta med SD går inte att ta miste på här. Brunhögerns stöveltramp ekar snart i Rosenbads korridorer.

  • Jag är libertarian. Och jag är absolut för att den representativa parlamentarismen tillåts vara representativ, snarare än att man regerar på edikt och avtal. Begrepp som stöveltramp och 30-tal får tyvärr inte användas här utan att licens betalas till Dagens Nyheters tiltade ledarsida.

 • Klockren analys! Och det faktum att vi har en kraftigt ideologiskt färjad nyhetsrapportering för ofrånkomligt frågan till public service... för en sak jag skulle vilka veta är hur du skulle forma en så opartisk och icke-ideologiskt färgad nyhetsrapportering som möjligt? Utgår man ifrån att alla människor är partiska så är det ju i praktiken omöjligt, och enda lösningen är att ha många medier som kan kontrastera varandra. Men hur gör vi så att inte dessa likt USA följs av varsin isolerad grupp i bubblor med väldigt lite utbyte av perspektiv emellan? Kanske är en bred, enande opartisk media enbart en utopi... Jag misstänker att det är här enskilda som Joe Rogan, du m.fl kan göra stor skillnad genom att göra budskap intressanta för flera läger. Jag hoppas det fenomenet ökar och lyckas punktera bubblorna tillräckligt mycket så att deras väggar inte tillåts bli ogenomträngliga. Keep up the good work!

 • Jag frågade min far en dag varför han hatade Jimmy Åkesson så mycket. Han svarade argt "DOM ÄR RASISTER". Dom? Jag frågade om Jimmy specifikt. Han blev mer förbannad men kunde inte svara på frågan vilket jag då påpekade att han blivit matad med denna SVT propaganda i år och dar. Nu sitter han som många andra pensionär gråsossar och kastar ansvaret på dom yngre men när dom "yngre" svarar på frågorna som har otroligt svåra och jobbiga svar så flyger skygglapparna på så fort som möjligt. Jag har hört historier om hur lätt det var att få jobb i Sverige under 60-80 talet och dessa människor tror att dagens ungdom har den räkmackan själv att glida på trots att smöret är slut och underlaget är asfalt samt så får vi räkningen på deras macka med att betala av eftersom ingen i landet verkar bry sig om vart skattepengarna går till. Skulle vara fint att få ett kvitto på skatt så att Per Svensson inser att 90% av det han skattat i hela sitt liv har gått till någons guld fallskärmslön efter några skandaler utan tjänsteansvar.

 • Fantastiskt Henrik! Jag önskade att du recenserade politikerna i gammal media så alla fick denna information. Du delas i massor från mig.👍🏻

 • SD 2022!!!

 • Grymt bra

 • Riktigt bra avsnitt! Tack Henrik!

 • Jag har en lite fjantig invändning i alla dina videos. Jag sugs in i introt, tillsammans med mid intro musiken som startar programmet. Innehållet är alltid bra. Ljudvolymen i rösten din är perfekt och tydlig, och jag älskar den lite lummiga outro"jazzen" som kommer varje gång. Man hinner tänka igenom det man har lyssnat på och bearbetar det för sig själv i takt med musiken...TILLS...och nu kommer det. Outrojingeln...jag ogillar att den alltid dyker upp där i slutet...den förstör liksom känslan du lämnar med mig när jag har lyssnat...och...allt du sa försvinner ur min skalle. Outrot är perfekt... 16:16 - 16:23 Fadea bara ut ljudet här och låt beatet i låten får gå en fyra gånger om, så att man kan få tänka i fred. Mera effektivare...än att ha delen direkt efter som är på tok för hög volym på, samt inte faller in rytmiskt eller ens är i samma smak med outrolåten. Använd jingeln i din SE-tv presentation istället. Där syns den...men den får sin plats. men skippa detta... 16:23 - 16:28

 • Gratulerar Henrik Jönsson...du är en av de skickligaste retoriska talarna jag någonsin hört. Och ändå är jag , som professor van att hålla debatter.... IMPRESSIVE

 • Kan ni prata om monarki? :)

 • Skulle du kunna bjuda in Gustav Kasselstrand till champagne med Henrik?

 • Ulf Kristersson vill inte regera. Hans enda mål är att hålla SD borta från makten. Att rösta på Ulf Kristersson är samma sak som att rösta på Jonas Sjöstedt, dvs en stödröst på en sosseregering.

 • Henrik Jönssons pikanta blandning av påstridigt tiggande och hårdvinklat konstruerade "förklaringar" imponerar föga på mig. De milslångt utspritsade ordkringlorna för att få ihop någon slags smart borgerlig lägesbild blir mest en tillkämpad pose av "smartness". Sanningen är ju den att det framför allt är den liberalkonservativa högern som gått sönder. Och iden om en enhetlig framåtblickande borgerlighet. Jimmy Åkesson har rätt att gravitationen kommer leda till ett socialkonservativt block. Men med föga av Jönssons idéer om framåtblickande. Det är det Gamla Sverige man vill konservera. Sossarna har blivit ynkligt små, men dess JÖK-program är kraftigt liberalt färgat. Det kan varje statsvetare bekräfta. Och jo, en sak till: det nymoderata M:et var inte typsnittet Times New Roman vilket Henrik säger, utan en medievalantikva, sannolikt en Garamond-variant. Envar med anspråk på stilmedvetenhet bör se det. Nudge, nudge.

  • Times New Roman DOFTANDE. Jag är fullt medveten om att det är ett annat typsnitt med rundade serifer. Jag använde formuleringen doftande eftersom TNR som begrepp är känt nog för att humorpoängen skulle kunna göras.

 • Om jag ska vara ärlig så har jag gett upp nu. Även om jag gärna ser EBT som Sveriges första kvinnliga statsminister. Men jag tänker fanimej inte vänta till 2022. JÖK blev sista spiken i kistan. Sverige är så illa ställt numera att jag skäms varje dag över att vara svensk. Därför har jag slutat kallat mig det. Jag är isåfall hellre världsmedborgare.

 • Tack!

 • Svenskar må vara naiva SJW men varje år som pensionärer/kvinnor lider av vänsterns dårskap så växer också barn upp och inser vilket lidande Löfven förespråkar och blundar för. Jag har jobbat på samma ställa som Löfven jobbade på. Ryktet om honom är att han dög inte till att vara svetsare, en latmask så att säga. Så vitt jag förstår det så hoppade han på ett fackuppdrag så att han skulle slippa jobba. Han är ett löje där han växte upp Vänstern vet inte hur man bygger saker, det ända vänstern vet är hur man gör för att rasera allt som inte instämmer i deras sovjetiska syn. Varje år vi lever blir vi klokare och vi ser dårskapen som presenteras för oss varje dag. För 5 år sedan skulle alla köra Diesel, -för miljön sa dom, och idag ska ingen köra diesel, att folk spenderar pengar efter vänsterns pipa spelar ingen roll. -Ni gjorde som vi ville och nu ska ni fan i mig betala! Varför bygga något för framtiden när vi kan få röster idag - Vänsterns och "Anti-Norralands" (Miljöpartiets) filosofi

 • Du är lysande Henrik, det är alltid trevligt att se på dessa videor.

 • Fantastiskt som alltid.

 • sd och kd är zeonister

 • Förutom dina extremt skärpta analyser så är din hantering av Svenska språket underbar. Ett bidrag på swish kommer jag vill inte ha en helg utan 15 minuter med Henrik.

 • omvandlingen av begreppen konservativ och progressiv är så irriterande. Precis som att man inte kan kalla sig liberal längre, då tror folk bara att man verkligen älskar EU.

 • Du är brilliant Henrik!

 • Jag hoppas på ett konservativt block med Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna i svensk politik med SD i spetsen!

  • Jag med och att alla andra partier tar avstånd och isolerar dem likt de persona non grata de blir.

 • Alla börjar se vart vinden blåser och rusar till biljettluckan för att inte missa tåget.

 • Då kan man kalla regeringen för gök boet Ni som inte förstår vad jag menar kolla filmen med samma namn 😆😉

 • Ett förslag till förklaring av vårt prekära läge och kom ihåg att Islam är huvudfienden vilket inte kristenheten upptäckt än : Oswald Spengler har i sin klassiska bok Västerlandets undergång följande passus : "Vi nutidsmänniskor lever i det utan att på långt när ha förstått hela dess räckvidd. I stället för världen finns staden, en punkt, dit vidsträckta landområdens hela liv koncentreras, medan resten förtvinar. I stället för ett jordbundet, formmättat folk finns nu en ny typ av nomad, en PARASIT, storstadsinvånaren, den formlöst flytande massan, den irreligiösa, intelligenta, ofruktbara faktamänniskan med sin djupa motvilja mot bondeklassen". Stockholm, Sveriges stora parasitära stad som inte kan formera ett eget liv utan att suga ut näring och liv ur det övriga landet med god hjälp av andra mindre men parasitära statsbildningar, Göteborg och kalifatet Malmö. Dessa formlösa massor är till oerhörd skada för riket och bör upplösas. I dessa bildningar uppstår många sjuka ideer och blir centrum för allehanda perversiteter Genom mängden av lättpåverkade parasiter kan de mest aparta tankar få fäste och genomslag och spridas i riket. Det skulle gå att göra en lång lista men låt mig ta ett par exempel på ideer som påverkar Sverige sedan länge och pågår. Mångkultur och massinvandring skulle inte inträffat om det inte uppstått och spridits i de parasitära kretsarna. Liksom i övriga Europa är 60-70% av befolkningarna emot dessa företeelser. Det folkliga föraktet har alltid varit massivt för de parasitära som alltid tycker sig veta bäst men till förfång för den svenska nationen. Därför är det parasitära parlamentet livrädda för folkomröstningar. Bara parasiter kan sitta och oavbrutet bevilja sig själva feta löner och förmåner.

 • Missbildningen segrade men verkligheten kommer att korrigera som alltid

 • Så när tänker du sluta göra SE-tv och bara bli stadsminister istället? You have my vote.

 • Det blir många ord och utläggningar alldeles i onödan om man inte vill tala om kulturmarxismen. Samhällsfarliga vanföreställningar som genomsyrar både vänstern och de konservativa. Fundamentalt är "dekonstruktion", dvs att riva ned och förstöra det västerländska samhället och kulturen. Kulturmarxister har inget att komma med. De skränar och ställer allt och alla mot dig din välfärd och blotta existens. Normupplösning är det ständigt projektet. De som blivit socialt och mentalt skadade blir inbillade att de kan få tröst i kulturmarxismen. Men där finns bara falskhet och förtal och så naturligtvis "KAMPEN MOT". Med skrik och skrän drillas telningar redan från dagis. De kanske kan komma sig upp om föräldrarna tillhör vänsterns kändisar. Är du missanpassad och skolkar kan du tom bli upphöjd av statministern. Han har erfarenhet. Invandrare är inte problemet, utan de som selekteras för att få PUT. Oduglingar, kriminella och våldsverkare har förtur. Kaka söker maka. Göken är alla kulturmarxister och det förenar dem. Traditionell politik är underordnat.

 • Klockren som vanligt, "folkhemskompatibla" är ett bra nyord; jag tror nog att min inte skall ge sig på någon som är skolad i Bibelns ord (på gott o ont)

 • get on subscribestar i hate patreon

 • Jag är konservativ.

 • 20 arbetstimmar alltså? Jag hade inte kunnat svänga ihop en så här knivskarp analys av det politiska klimatet i Sverige just nu på en hel månad om jag jobbade 24/7!!

 • Konservativa kan inte förändra något, för det krävs radikal politik.

 • Utmärkt och roande analys. De analyserade tycker nog inte att de stämmer, men det beror nog mest på bristande analysförmåga och självinsikt

 • Ska "Högerhök" bli en grej nu? Jag gillar det.

 • Bra Henrik Jönsson! Kul att vi fick se landsförädar-göken "ulv" krist?erssons falska nuna kraxande som en hes gök, en gök som inte ska röstas på mera, bör förpassas till den politiska gödelstacken/soptippen, ej mera för återvinning, ⚔️📉⚒️

 • " it is not the triumph of the right, but the catasprophic failure of the left". Stephen Fry

 • 9:09 Skrattade högt. =) Dina videor borde sändas på samtliga statliga kanaler på bästa sändningstid. Då kanske befolkningen skulle få ärlig verklighetsförankrad information för en gångs skull... Att du inte redan har några hundra tusen följare är helt oförståeligt.

  • Dark Waters Men då måste ju både regeringen SR/Svt förnyas först och då är det inte lika angeläget...

 • Vår nuvarande regering (JÖKen) kommer dömas hårt av historien. Tror knappast det kommer bli smickrande beskrivningar av den i framtida historieböcker.

 • Jag önskar verkligen jag hade råd att stötta dig ekonomiskt, du förtjänar det.

 • Det är många månglare som behövs kastas ut ur templet idag; särskilt de tempel som kallas riksdagen och EU-parlamentet! Tack Henrik!

 • Älskar när du tar med klipp från 'It's always sunny in philadelphia'

 • Klockren video åter igen. Jag rekommenderar dig till alla mina vänner oavsett om de är vänster-gökar eller höger-hökar. Du är vad Sveriges befolkning behöver just nu.

 • Du har en sån perfekt humor Henrik 😂

 • Röstar man på Ebba p.g.a. att hon är "Snygg", skall man överväga om man skall rösta över huvud taget. Vi röstar för Sveriges bästa. Inte för fröken Sverige.

 • Jag vill att man slutar ignorera över 1 miljon av det svenska folket. Om nu verkligen ”varje röst räknas”.

  • Jag är villig att sluta isolera SD om de städar upp deras rasistiska bitar ur sitt principprogram och ändrar sin inställning.

 • Det enda sättet att få slut på strategin som vänstern utövar är att öppet erkänna att man arbetar med SD. EBT gjorde det, hon blev framgångsrik. Det borde iaf signalera någonting?

 • Fullständigt fenomenalt arbete du/ni sysslar med. Är övertygad om att du håller folks låga vid liv med dina videos; i varje fall min egen. Inte bara besitter du saklig och graciös argumentation; du lyckas också formulera, och därmed ventilera, det sunda förnuftets samhälleliga tryckkokare. Tack.

 • Fantastiskt bra.!! Väldigt bra förklarat!! Fortsätt de fina jobbet Henrik!

 • Tack bästa Henrik! Jag kan deklarera mig är en SD, med vissa önskemål som ännu inte nått fram till Partiet. Men tids nog så kommer de väcka intresse för debatt. Jag har väldiga problem att få den mediala bilden stämma med det budskap många av de s.k. 7 klövern partierna sänder. Kan samtidigt hålla med att KD har insett inifrån med öppna ögon att de måste öppna sig för samtal med alla partier inkl SD. Det är en poäng de har fått fler röster på? Öppen för det. Och du har en sådans härlig, bra genuint givande innehåll i kanalen att denna kanal borde få göra ett tv program, vars folket garanterat skulle inte få många timmars sömn första natten. - många obesvarade frågor som utlösts genom de s.k. 7 klövern partiernas otaktiska, ogenomtänkta konsekvens politik som verkligen krossar våra som arbetat upp landets stabilitet och nu ska dess inarbetade kapital, värdegrund förstöras genom Jöken ansvarslösa invandringspolitik. Globalisternas utlösande faktorer är tunga argument till varför politikerna ter sig som de gör? Barcelona Avtalet är något som Bara måste omformas eller rent rivas upp. Därför skulle jag sätta pris på om du kunde liva upp intresset om Barcelona Avtalet, så folk inser, förstår varför V blocket sliter som varg att tysta ned folket. Tack.

 • Tack, Henrik.